Request a quote

The East Wintergarden, London, England

Project Description

THE EAST WINTERGARDEN VENUE

CLIENT: Canary Wharf Group
ARCHITECT: Pelli Clarke Pelli
LOCATION: London, England

A shimmering sculpture of glass and steel, the elegant arch of the East Wintergarden provides a perfect counterpoint to the linear landscape of Canary Wharf.

CHALLENGE

Smartglass International were approached to create a modern, minimalist entrance to compliment the striking architecture, preserve natural light and deliver privacy on demand.

SOLUTION

A combination of revolving and double doors were fitted with individually controlled, toughened electronic glass panels creating a bespoke entrance to this prestigious venue and providing planners with a stylish and sophisticated means of tailoring privacy levels for each event.

In its opaque state Smartglass also works as a high-contrast rear projection screen. This additional functionality allows organisers to further customise the space by projecting images and event branding onto the entrance.

The exquisite finish of this multifunctional and modern material perfectly complements the clean, minimalist lines of this unique structure.

“The venue looks amazing, it really comes to life.”
John Emmerson – Project Manager, Emap Awards